BICAPS C 1000+ to 1000 mg witaminy C oraz kompleks bioflawonoidów cytrusowych. Witamina C otrzymano w procesie fermentacji. Produkt nie zawiera – sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy i barwników. Naturalna, wegańska kapsułka z pullulanu – pozyskiwanego w procesie fermentacji. Pojemnik wytworzony z roślinnych surowców, odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Działanie:
Witamina C wspiera układ odpornościowy i nerwowy, przyswajanie żelaza, zmniejsza uczucie zmęczenia i znużenia oraz pomaga w produkcji kolagenu (w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania kości, chrząstki, skóry i zębów).
Zalecana porcja dzienna zawiera (RWS%):
Zalecana porcja dzienna (2 kapsułki): Witamina C (kwas L-askorbinowy) – 1 000 mg (1 250%) Ekstrakt z owoców cytrusowych – 50 mg, w tym: bioflawonoidy (hesperydyna) – 30 mg; Inulina – 170 mg
Składniki:
witamina C (kwas L-askorbinowy), pullulan (otoczka kapsułki), inulina (korzeń cykorii), ekstrakt z owoców cytrusowych (w tym bioflawonoidy – hesperydyna)
Sposób użycia:
Spożywać 2 kapsułki 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Informacja ze strony producenta:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Osoby mające predyspozycje do tworzenia kamieni nerkowych lub chorujące na kamicę nerkową powinny skonsultować się z lekarzem przed spożyciem produktu. Ważne jest stosowanie zbilansowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia.