BICAPS MicroBACTI posiada mieszankę mikrokapsułkowanych szczepów bakterii. Mikrokapsułkowanie pozwala na przedłużenie żywotności bakterii oraz zwiększa ich odporności na płyny ustrojowe. Skład produktu opracowano z Warszawskim Uniwersytetem Medycznym. Produkt nie wymaga przechowywania w lodówce. Czysty skład – produkt nie zawiera m.in. sztucznych wypełniaczy, przeciwzbrylaczy i barwników. Naturalna, wegańska kapsułka z pullulanu – pozyskiwanego w procesie fermentacji. Pojemnik wytworzony z użyciem roślinnych surowców. Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Działanie:
Produkt zawiera szczepy bakterii poddane wielu badaniom klinicznym.
Zalecana porcja dzienna zawiera (RWS%):
Mieszanka MicroBACTI – 8 mld, w tym: Lactobacillus acidophilus LA02- 2 mld CFU, Lactobacillus casei rhamnosus GG ATCC 53103- 2 mld CFU, Bifidobacterium animalis lactis BS01- 2 mld CFU, Bacillus coagulans MTCC 5724- 2 mld CFU, Inulina- 150 mg
Składniki:
inulina (korzeń cykorii), mieszanka MicroBACTI (mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii: Lactobacillus acidophilus LA02, Lactobacillus casei ssp. rhamnosus GG ATCC 53103, Bifidobacterium animalis ssp. lactis BS01, Bacillus coagulans MTCC 5724), pullulan (otoczka kapsułki)
Sposób użycia:
Spożywać 1 kapsułkę 1 raz dziennie w trakcie posiłku.
Informacja ze strony producenta:
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia. Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i karmiące bez konsultacji lekarskiej. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Ważne jest stosowanie zbilansowanej diety oraz prowadzenie zdrowego trybu życia.